dilluns, 29 de desembre del 2014

Si tenim sol, per que no aprofitar-ho. Instal.lació fotovoltaica per autoconsum.



El passat 7 de novembre, a casa vàrem instal·lar un petita instal·lació fotovoltaica.

Tot i que l’inversor pot arribar a generar 1,5 kWp, nosaltres si tot fos favorable n’arribaríem a generar 1,2 kWp ja que tenim 5 plaques de les quals cada una pot arribar a generar uns 250 kWp.

De que depèn si fa sol que tinguem la totalitat de la potencia que la instal·lació pot generar?. Doncs de varis factors entre ells la inclinació de les plaques i l’orientació.

Les característiques ideals per treure el màxim rendiment seria que les plaques estiguessin orientades al Sud i que la inclinació de les plaques sobre el pla on estan ubicades aproximadament a de ser d’uns  20 a 30 graus. 

Tanmateix quan vaig decidir fer la inversió (uns 3.000€) no vaig pensar en si treuria el 100% de rendiment i ni molt menys en l’amortització, senzillament vaig pensar que som un país amb moltes hores de sol i era totalment il·lògic no aprofitar-ho… diguem que ha estat entre un capritx-curiositat i una demanda lògica d’aprofitar una font com és la solar per generar la nostra pròpia electricitat, be una part del propi consum, d’aquí surt el concepte autoconsum.

Quan parlem d’una instal·lació fotovoltaica per autoconsum, estem diem que tot allò que generem ho consumirem, no vendrem a la distribuïdora i en aquest cas no acumularem, es a dir l’energia que generem o la consumim o la perdem.

Actualment hi ha varis maneres de legalitzar una instal·lació fotovoltaica, però això ja en parlarem en un altre moment, ara el que vull insistir es la importància de consumir tot el que generem i sobretot tenir un sistema que no deixi injectar a xarxa, és a dir allò que generem i no consumim no acabi injectant-se a la xarxa (no està permés). 

La instal·lació fotovoltaica que hem instal·lat es regula a través d’un aparell que és diu CDP, de la companyia catalana Circutor SA. De forma senzilla aquest equip visualitza l’energia generada amb les plaques, l’energia que estem consumint a casa i l’energia que subministra la instal·lació a través de la companyia distribuïdora. Si generem, més del que consumim, el CDP envia una ordre al inversor (l’equip que transforma la corrent continua procedent de les plaques en energia alterna, la necessària per alimentar els equips de casa) per que generi just el que consumim o necessitem. Si consumim més del que generem amb les plaques, la resta d’energia necessària la subministra la distribuïdora.

Tota la instal·lació la va fer l’Esteve Palet de instal·lacions elèctriques Esteve Palet de Ullastrell. Una instal·lació fotovoltaica requereix que sigui instal·lada i manipulada per una persona acostumada a treballar a la teulada doncs a part de l’evident perill que comporta treballar-hi, la persona que fa la instal·lació ha d’estar acostumada aquests tipus de treball, per evitar no tant sols problemes de mala connexió si no de forats mal tapats (goteres).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada